DEZVOLTAREA UMANA

Programe de formare si dezvoltare focusate asupra naturii umane

1Maiestrie PERSONALA

Chiar si cea mai complexa strategie de afaceri va avea sanse mici de a reusi daca organizatia nu are capital uman constiincios, increzator, responsabil.

Maturitatea psihologica este cheia pentru o mai buna performanta a angajatilor si implicarea lor pe termen lung.

Exista o legatura fundamentala inerenta intre dezvoltarea personala a unui om si cariera sa profesionala. Viata ii reflecta nivelul de cunoastere si integrare a propriei valori.

In peisajul lumii economice actuale, pentru a reusi sa navigheze pe valul schimbarii din ce in ce mai inalt, o persoana e necesar sa aiba 6 caracteristici principale - 6C:

Curiozitate

Curaj

Comunicare

Colaborare

Creativitate

Constientizare

Prin programele imersive TRANSFORMATIV, participantii obtin noi perspective asupra lor insisi si asupra lumii din jur.

2COMUNICARE full spectrum

Evenimente dinamice interactive care inspira participantii sa-si extinda maniera de comunicare, trecand dincolo de dialogul rational, la o implicare mai profunda, pentru a avea relatii mai armonioase, mai avantajoase.

Programul este o “calatorie” din perspectiva gandirii liniare in taramul interior al intuitiei si intelepciunii emotionale, in care participantii isi exploreaza si dezvolta adevarata capacitate de comunicare cu sine insusi si cu ceilalti.

3IMPLICARE holistica

Gestionarea capitalului uman reprezinta prioritatea urgenta pentru companiile care doresc sa ramana competitive. Scopul angajatorului este de a crea un bun angajat si de a-l pastra. Pentru asta este necesar sa-i cunoasca si sa-i inteleaga inclusiv dimensiunea interioara.

Vechiul model care presupunea ca angajatii actioneaza doar rational in luarea deciziilor nu explica atitudinea si comportamentul noii generatii. Pentru a avea o cultura productiva, capitalul financiar si cel intelectual nu mai este suficient.

Este necesar ca organizatiile sa se concentreze asupra unui nou tip de moneda: capitalul emotional.

Suntem, in mod fundamental, o specie a carei piatra de temelie pastreaza dimensiunile arhaice instinctiv-intuitive si social-empatice. Iar daca purtam costum si cravata nu inseamna ca vom inceta sa apartinem propriei specii.

Companiile bogate in capital emotional creaza valoare si influenta prin capacitatea de a se identifica cu aspiratiile personalului. Si impreuna – organizatie si angajat – vor crea o entitate comuna, cu o viziune convingatoare si actiuni multi-productive.

Valorificarea capitalului emotional este o strategie unica si profitabila.

4LEADERSHIP generativ

Pe masura ce cariera profesionala progreseaza, este foarte probabil ca ne vom asuma un rol care implica o conducere mai complexa. Este o recompensa pentru munca depusa, insa asta necesita o schimbare in responsabilitati si, mai ales, necesita abilitati speciale.

Fara o pregatire corecta, leadershipul poate fi o tranzitie foarte provocatoare!

De ce?
Pentru ca pozitionarea in fata unei echipe tinde sa aiba efect de lupa: sa ne amplifice punctele forte dar si slabiciunile. Fara un stil de conducere sanatos, riscam sa pierdem avantajul castigat prin munca de pana acum si sa ne instrainam de ceilalti prin adoptarea unei atitudini care nu este fundamentata pe propria noastra personalitate.